Сутички в Одесі: поліція і активісти оприлюднили заяви

Сутички в Одесі: поліція і активісти оприлюднили заяви

Укрінформ
Керівництво Головного управління Національної поліції в Одеській області та протестної акції "Антитрухановський майдан" оприлюднили свої позиції щодо брутального знесення наметового містечка біля Одеської міськради та затримання учасників конфлікту.

Правову оцінку події дадуть слідчі Слідчого управління ГУНП в Одеській області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні, 1 вересня, біля будівлі мерії стався конфлікт між групами протестувальників. Причиною конфлікту став той факт, що сторони не змогли досягти угоди про звільнення площі на час святкування Дня міста. Одна зі сторін пропонувала прибрати з площі намети (як виняток на один святковий день) і відновити протестну акцію 3 вересня... Однак в останній момент одна зі сторін відмовилася виконати умови домовленості, що спричинило конфлікт. У результаті група осіб, яка пропонували звільнити площу разом з наметами, прибрала намети іншої групи протестувальників. Під час конфлікту ряд осіб з обох сторін, за попередньою інформацією, отримали незначні пошкодження", - заявив очільник ГУНП в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе у Фейсбуці.

"Оцінку обставин і дій осіб, що брали участь у сутичках навпроти адмінбудівлі мерії, буде дано Слідчим управління ГУНП в Одеській області. Наразі кримінальне провадження за фактами хуліганства розпочато Приморським райвідділом поліції Одеси", - йдеться в офіційному повідомленні облуправління поліції.

У свою чергу, учасники мирної акції протесту "Антитрухановський майдан", що тривала протягом квітня-серпня на Думській площі, звинуватили поліцію у бездіяльності, оскільки не було забезпечено право громадян на мирний протест: "ГУ Нацполіціі в Одеській області допустило цю бійню, хоч було попереджено заздалегідь. Ми чекаємо реагування МВС України на цей факт бездіяльності".

День Одеси, 2 вересня, "пройде на крові мирних протестуючих, які сьогодні були по-звірячому побиті провокаторами-тітушками на Думській площі. Мер Труханов продемонстрував усім, в тому числі міжнародній спільноті, що збиратися в Одесі на мирний протест небезпечно. Вас можуть побити, покалічити... Якщо в більшій частині України ми бачимо, що влада винесла уроки з Революції гідності, то в Одесі... влада сьогодні в черговий раз спробувала реставрувати режим Януковича. Як у грудні 2013 року студентський Майдан був жорстоко розігнаний тітушками і міліцією під приводом установки "йолки", так зробили і в Одесі - під приводом "не заважати" святкувати", заявляють в учасники "Антитрухановського майдану".

"Ми їдемо до Києва, щоб донести позицію одеситів до влади - в Одесі стався сепаратистський реванш. І тепер уже зовсім не важливо, хто буде над мерією ставити прапор так званої "Новоросії": активісти Куликового поля чи вчорашні "патріоти". Момент істини відбувся", - сказано в заяві "Антитрухановського майдану".

odessamedia.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-