Держкадастр представив онлайн платформу з продажу землі

Держкадастр представив онлайн платформу з продажу землі

Укрінформ
Група експертів Держгеокадастру та Innovation and Development Foundation завершили розробку програмного забезпечення для проведення електронних земельних аукціонів.

Апробація платформи та її презентація громадськості відбулася 2 вересня в Одесі синхронно з земельним аукціоном, запланованим на цю дату.

“За рівнем антикорупційного та загальноекономічного ефекту альтернативи земельним аукціонам на сьогодні не існує. Тому створення інфраструктури для проведення торгів онлайн, з метою залучення якомога більшої кількості учасників та забезпечення ще більшої прозорості процесу, було визначене одним із пріоритетних напрямів роботи”, – відзначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Він нагадав, що розмір середньої орендної ставки за результатами земельних торгів вдвічі перевищує середню вартість оренди при безаукціонній передачі землі, що має прямий вплив на наповнення місцевих бюджетів. “Сподіваємося, що успішне випробування Системи стане ще одним аргументом для внесення змін до законодавства щодо впровадження електронних земельних аукціонів на національному рівні”, – відзначив він.

Всього на земельні торги 2 вересня було виставлено 19 ділянок в Одеській області загальною площею 708,57 гектара. Їх стартова вартість 1,319 млн гривень. За результатами земельних торгів Система електронних аукціонів (СЕА) автоматично формує рейтинг ставок учасників та протокол торгів. СЕА на сьогодні вже синхронізована з банками, що дозволяє успішно проводити грошові операції, зокрема сплачувати гарантійні та реєстраційні внески.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-