Марчук застеріг: політичне

Марчук застеріг: політичне "хуліганство" грає на руку Кремлю

Укрінформ
Екс-голова Служби безпеки генерал армії України Євген Марчук вважає, що при нинішньому рівні напруги Україна має виробити чітку лінію поведінки з Росією.

Про це він заявив у інтерв'ю Укрінформу .

"Одне діло, що патріотично налаштовані громадяни чи  політики можуть говорити, мовляв, дайте нам тільки команду, і ми звільнимо Донбас і Крим. Але реалісти мають розуміти, що при такому рівні напруги  вже не можна поводитися «по-хуліганськи» і давати ворогові привід використати це проти себе", - сказав Марчук.

Він зауважив, що зараз наша країна опинилася в дуже непростій ситуації,  і треба визначитися, як нам поводитися, в тому числі з тією ж Росією.

"Ми ж не повинні бути такими дитячими ультра-патріотами і кричати, що ми її переможемо. У воєнному плані Росія в декілька разів нас переважає. Зазвичай тут відразу застосовують такий аргумент як партизанська війна і тому подібне. Правильно, але ми не можемо брати курс на те, що у воєнних конфліктах ми Росію переможемо. Такою логікою не можна керуватися, ми повинні поширювати іншу - що ми і наші Збройні Сили повинні так підготуватися, що якщо Росія рипнеться, то вона зазнає величезних втрат", - вважає Марчук.

Повну версію інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-