АР: Манафорт допоміг ПР перевести лобістам США $2,2 млн

АР: Манафорт допоміг ПР перевести лобістам США $2,2 млн

Укрінформ
Голова кампанії Дональда Трампа допоміг Партії регіонів таємно переказати $2,2 мільйонів двом відомим вашингтонським лобістським фірмам у 2012 році.

Про це 17 серпня пише АР.

Джерела АР, які були напряму ознайомлені з цією справою, переказують, що саме у той період Трампа жорстко критикували за «загравання» із російським презмидентом Путіним. Це, у свою чергу, також пролило нове світло на практику ведення бізнесу очільника кампанії Трампа – Пола Манафорта.

Видання зазначає, що закони США зобов'язують американських лобістів оприлюднювати дані про представлення інтересів іноземних лідерів чи їхніх політичних партій, надаючи детальні звіти Мін'юсту США. Порушення є злочином і може призвести до п'яти років у в'язниці і штрафу до 250 тисяч доларів.

В інтересах проросійської Партії регіонів у 2012 році працював діловий партнер і ще один нинішній стратег кампанії Трампа Рік Гейтс. Саме він допомагав керувати створеною в Брюсселі некомерційною організацією "Європейський центр сучасної України", що працювала на підтримку Януковича. До складу правління організації входили депутати Верховної Ради від ПР. Ця ж організація і найняла американських лобістів Podesta Group Inc. і Mercury LLC і заплатила їм $2,2 млн доларів. Останні припинили цю діяльність невдовзі після втечі Януковича у лютому 2014 року.

Згодом Гейтс підтвердив АР, що і він, і Манафорт працювали на Партію регіонів.

Як повідомлялося раніше, видання Тhe New York Times опублікувало статтю з посиланням на дані Національного антикорупційного бюро України про те, що Манафорт міг отримати 12,7 млн дол. з України з 2007 по 2012 рік від проросійської політичної партії Януковича.

Пол Манафорт отримання мільйонів від ПР заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-