Подання про згоду на арешт Чауса направили до Ради

Подання про згоду на арешт Чауса направили до Ради

Укрінформ
До Верховної Ради направили подання про згоду на затримання та арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого звинувачують у хабарництві.

Про це Українській правді повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційній прокуратури.

Згідно з інформацією, голова Верховного Суду Ярослав Романюк оперативно погодив подання про надання згоди на затримання та арешт судді Чауса, і 15 серпня документ скерували до Верховної Ради.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол., які він вимагав за сприяння в отриманні підсудним більш м'якого вироку.

11 серпня голова САП Назар Холодницький підписав судді Чаусу повідомлення про підозру та його було викликано до САП для її отримання, а пізніше до НАБУ для проведення слідчих дій, але Чаус так і не з'явився.

Чаус раніше був відомий тим, що вів кримінальні справи проти учасників Євромайдану, а також справи бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії УКРОПу Геннадія Корбана. У прокуратурі заявили, що мають намір вимагати для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-