Справа

Справа "діамантових": НАБУ просить пояснити, чому на них скинули охорону Корнійця

Укрінформ
Голосіївський районний суд Києва продовжує розгляд справи так званих "діамантових прокурорів" - колишнього начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна, екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, а також бізнесмена Валерія Гібаленка, що проходить з ними у справі.

Судове засідання в понеділок відкрив головуючий в колегії суддя Дмитро Валігура, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Продовжується розгляд справи Корнійця, Шапакіна...", - сказав він.

В залі суду присутні всі обвинувачені, їхні захисники та прокурор.

Суд розпочався з розгляду звернення НАБУ щодо роз'яснення рішення суду про перекладення обов'язків забезпечення охорони Корнійця з СБУ до НАБУ. Відповідне рішення суд виніс на попередньому засіданні за зверненням голови СБУ Василя Грицака.

Як відомо, 5 липня 2015 року в Києві були затримані перший заступник глави слідчого управління ГПУ Шапакін і заступник прокурора Київської області Корнієць за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Під час затримання та обшуків, у них було вилучено близько 500 тисяч доларів, коштовності, зокрема діаманти, і цінні папери. Саме через коштовності їх прозвали "діамантовими прокурорами".

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт  Корнійця і Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли із СІЗО.

До відома, 20 листопада 2015 року слідчий за дорученням прокурора повідомив підозрюваним про завершення досудового розслідування та надання доступу до матеріалів досудового розслідування. Наприкінці 2015 року Печерському районному суду Києва були передані обвинувальні акти щодо Корнійця за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України, стосовно Шапакіна за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України і цивільного особи Валерія Гибаленко за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-