Порошенко обговорить заяви Путіна з

Порошенко обговорить заяви Путіна з "нормандськими" лідерами

Кримська криза
Укрінформ
Завтра відбудуться телефонні переговори президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Вони будуть обговорювати загострення ситуації в Криму та заяви президента РФ Володимира Путіна.

Про це в ефірі Громадського розповіла віце-прем’єр міністр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми поки що не бачили жодної різкої реакції з боку лідерів Європи та США по заяві Путіна щодо непотрібності нормандського формату. Будемо сподіватися, що після переговорів Порошенка із Меркель та Олланда будуть заяви щодо неприпустимості виходу із нормандського формату. Будемо очікувати", - анонсувала вона.

Крім того, за словами Климпуш-Цинцадзе, лідери країн Заходу мають отримувати інформацію з окупованого Криму безпосередньо від своїх представників на місцях. Для цього Україна просить міжнародні організації розмістити спостерігачів на території півострова.

"Ми вже досить довго наполягаємо на допущенні різноманітних організацій на територію Криму. Це представники і ОБСЄ, і Ради Європи, і ООН. Для того, щоб вони моніторили ситуацію з кримськими татарами і з українською меншиною, хто не згоден з окупаційним режимом", - пояснила Климпуш-Цинцадзе.

"Нам надзвичайно важливо те, щоб міжнародні організації були присутні на місцях. І хотілося б більш цілісної і однозначної підтримки наших закордонних партнерів, щоб ці місії були надіслані. І щоб тільки на основі цієї інформації міжнародні лідери робили свої висновки", - додала віце-прем’єр.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Російської Федерації заявила про затримання "організатора терактів" і ліквідацію "агентурної мережі Головного управління розвідки України".

Після заяв ФСБ Владімір Путін заявив, що українська влада "перейшла до практики терору" i назвав "безглуздою" заплановану зустріч "нормандської четвірки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-