Норвегія вважає, що загострення - на совісті РФ

Норвегія вважає, що загострення - на совісті РФ

Кримська криза
Укрінформ
Росія несе особливу відповідальність за уникнення подальшої ескалації ситуації в анексованому Криму.

Із такою заявою 13 серпня виступив міністр закордонних справ Норвегії Бьорге Бренде, реагуючи на звинувачення російської сторони проти України у підготовці диверсійних акцій в Криму, повідомляє посольство України в Королівстві Норвегія.

«Норвегія солідарна з рештою світового співтовариства щодо міжнародно-правового статусу Криму. Крим є і залишатиметься частиною України. Анексія Росією Кримського півострова є порушенням міжнародного права. Росія несе особливу відповідальність за уникнення подальшої ескалації ситуації», - сказав Бренде.

Міністр закордонних справ Норвегії висловив занепокоєння з приводу зростання напруженості у відносинах між Росією та Україною та закликав сторони утримуватися від заяв та кроків, які можуть призвести до дальшого загострення ситуації.

Як зазначається, широкий відгук у норвезькому суспільстві отримало звернення посла України у Норвегії В'ячеслава Яцюка до українців на території Норвегії та громадян Норвегії з проханням поширювати правдиву інформацію стосовно останньої провокації Росії проти України та закликом розглянути інші заходи та ініціативи на підтримку України. Українською громадою Норвегії планується проведення громадської акції у центрі Осло на підтримку України проти дій агресора, зазначили у посольстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-