Путін замислює каверзу на 25-ту річницю незалежності України - експерт

Путін замислює каверзу на 25-ту річницю незалежності України - експерт

Укрінформ
Накопичення Росією великої кількості військової техніки на окупованих територіях свідчить про наміри ремля зірвати свіяткування 25-річчя Незалежності України.

Таку думку висловив представник Києва у підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Євген Марчук на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Росія відкрито в великій кількості поставляє і в Крим, і на окуповані території Донбасу багато важкої військової техніки, здебільшого наступального характеру... Думаю, що у Росії уже розроблений і задіяний план, як не тільки зіпсувати, а як зірвати святкування 25-ї річниці Незалежності України", - вважає він.

За словами експерта, навіть якщо Росія і не ризикне повторити щось на зразок серпня 2014 року, то створювана нею ситуація великої вірогідності серйозної ескалації буде невідворотно продукувати високу гіпотетичність загрози особистій безпеці поважним гостям і їх відмову приїзду до Києва. "Не може змиритися Росія з тим, щоб 25-та річниця української Незалежності пройшла нормально, щоб до Києва на святкування приїхали лідери провідних країн світу", - зазначив Марчук.

На його думку, для Кремля дуже багато важливої символіки у цьому святкуванні: "Україна уже більше двох років знаходиться в стані війни з Росією. Є поразки - є і перемоги. Але є те, чого немає ні в кого із європейських країн - це більш ніж дворічного досвіду ведення війни із ядерною наддержавою. Війни специфічної, не традиційної. Саме тому символізм 25-ї річниці Незалежності України для Росії - це своєрідна небезпека, небезпечний приклад для неї самої і для її нинішніх сателітів".

Водночас експерт переконаний, що українська оборонно-безпекова система активно працює над забезпеченням безпеки проведення заходів до 25-ї річниці Незалежності не лише у Києві, проте багато залежатиме і від пильності громадян, особливо напередодні 24 серпня.

"На мій погляд, це той випадок, коли на два-три дні кожен чоловік має відчути себе добровільно мобілізованим. Росії не вдасться зірвати 25-ту річницю Незалежності України", - наголосив колишній міністр оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-