Речниця НАБУ: Обшук закінчився, інформації про вилучення документів немає

Речниця НАБУ: Обшук закінчився, інформації про вилучення документів немає

Укрінформ
Обшук у приміщенні Національного антикорупційного бюро України завершився.

Про це коментарі Радіо Свобода заявила речниця Бюро Дар’я Манжура.

«Співробітники прокуратури покинули приміщення НАБУ приблизно годину тому (о 17:30. – Ред.), обшук уже закінчився», – сказала вона.

Наразі у Бюро не мають інформації "про вилучення будь-яких документів НАБУ".

"Ми можемо підтвердити, що співробітникам прокуратури були надані добровільно (документи), які підтверджують законність дій НАБУ щодо прослуховування фігурантів кримінального провадження, про яке йшлося в ухвалі суду на обшук», – додали у прес-службі.

Нагадаємо, у п'ятницю, 5 серпня, слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури України прибула до Національного антикорупційного бюро з наміром провести обшук.

Генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу заявив, що НАБУ в рамках законного прослуховування працівника ГПУ, який може бути причетним до скоєння злочину, незаконно прослуховувало телефон "непричетного до справи громадянина".

Речник НАБУ Дар'я Манжура заявила ЗМІ, що підставою для обшуку в НАБУ Генпрокуратура назвала прослуховування фігурантів справи заступника прокурора Київської області Олександра Колесника за фактом розкрадання цукру зі складів державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" у Черкаській області загальною вартістю понад 300 млн грн.

У Національному антикорупційному бюро вважають ухвалу Печерського районного суду Києва, якою схвалено обшук у відомстві, як і сам обшук, незаконними. У НАБУ заявили, що ця ухвала «фактично дозволяє вилучити будь-які матеріали, документи чи електронні носії в приміщенні бюро».

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-