МІП: Відновити українське мовлення на Донбасі мають три телевежі, але потрібні гроші

МІП: Відновити українське мовлення на Донбасі мають три телевежі, але потрібні гроші

Укрінформ
Українське мовлення на Донбасі буде відновлене з побудовою трьох телевеж, що має відбутись вже до кінця року.

Про це повідомила під час публічного інтерв'ю у п'ятницю перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар. 

"Нам потрібні високі вежі, побудова яких потребує дуже великих коштів. Щоб відновити українське мовлення на Сході, потрібно як мінімум 3 телевежі. Дві - які замінять Донецьку і Луганську, третя - на горі Карачун. Є сподівання, що це буде в цьому році", - сказала Еміне Джеппар, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

Вона уточнила при цьому, що захоплені Луганська і Донецька вежі  - більше 200 метрів висотою - забезпечують  широкий кілометраж покриття. А також нагадала, що для поновлення українського мовлення на Крим і Херсонщину побудують телевежу в Чонгарі Херсонської області.

"Вежа на Чонгарі має бути мінімум 150 метрів. У державного концерну РРТ, який відповідає за встановлення веж, грошей немає. Наразі знайшли інвестора, який готовий поставити цю вежу на Херсонщині для того, щоб розвинути мовлення на Крим. Виділено земельну ділянку, Херсонська ОДА долучилася до цього проекту", - зазначила перший заступник міністра інформаційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-