Бригинець сказав, що вирішить проблему з мовленням на Донеччині

Бригинець сказав, що вирішить проблему з мовленням на Донеччині

Укрінформ
Проблему з українським мовленням на Донеччині частково здатне вирішити встановлення нової телевежі у Покровську.

Про це повідомив радник міністра інформаційної політики з питань відновлення мовлення в зоні АТО Олександр Бригинець, якого цитує прес-служба МІП.

"Проблему з українським мовленням на Донеччині може вирішити встановлення нової телевежі у Покровську. Це питання вже давно ініційоване МІП, підтримане Кабміном, але фінансування досі не знайдене. Я, як народний депутат, уже неодноразово звертався із запитами щодо прискорення фінансування, але поки позитивних результатів немає", - зазначив Бригинець під час відвідання в рамках моніторингової місії МІП Желаннівської селищної ради Ясинуватського району на Донеччині.

Як поінформувала голова селищної ради Віра Черамісова, в селі є цифрове телебачення Т2, яке включає понад 60 телеканалів, з них половина - українські, друга половина - сепаратистські, оскільки Т2 одночасно приймає сигнал і з українського передавача з Покровська, і з окупованого Донецька. Місцеві жителі мають доступ до українських телеканалів, але в невеликій кількості, зокрема 1+1 та "ДоТебе". До окупованої телевежі відстань незначна, тому проросійське ТБ тут "ловлять" краще.

"Через слабкість українського ефірного сигналу люди переходять на Т2 і супутник, але це можуть собі дозволити далеко не всі. Супутникове телебачення мають лише 40% жителів. Усі ми чекаємо посилення ефірного сигналу і робіт спецслужб щодо глушіння телеканалів ворога", - сказала Черамісова.

У МІП нагадали, що Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення й радіомовлення при міністерстві ініціювала побудову трьох телевеж у зоні АТО, одна з яких відбудовується на Карачуні, друга буде надана партнерами і встановлена на Луганщині, третя запланована в Покровську на Донеччині. Це не лише забезпечить доступ до повноцінного ефірного українського мовлення на визволених територіях, а й поширить сигнал на окуповані території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-