Луценко: Списку

Луценко: Списку "на посадку" у мене немає

Укрінформ
Свої досягнення на посаді Генерального прокурора України Юрій Луценко вимірюватиме не кількістю ув’язнених високопосадовців, а сумами повернених у держбюджет коштів.

Про це, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, він сказав на прес-конференції у Чернігові, яка відбулася після представлення нового прокурора Чернігівської області.

"Я не розглядаю як досягнення кількість заарештованих, хоча розумію, що без цього неможливо. Але в мене немає ні "списку Луценка" в голові "на посадку", ні бажання зробити його великим, клянусь вам. Систему неможливо змінити "посадками", особливо коли крадуть сотні тисяч, якщо не мільйони, людей. Для мене результативним буде злам таких схем, а оцінку даватиме кількість повернутих коштів", - сказав Генпрокурор.

Він також заявив, що з минулого тижня на його столі лежить "рулон офшорних схем", у яких задіяні народні депутати та інші високопосадовці.

"Якщо товстий рулон офшорних схем, який лежить у мене вже з минулого тижня на столі щодо народних депутатів, інших високопосадовців, через 3-4 місяці дасть результат затримання, висунення підозри, угоди зі слідством і повернення бодай частини цих коштів у бюджет, я буду вважати, що ми діємо правильно", - сказав Луценко.

Нагадаємо: раніше ГПУ оприлюднила анкети доброчесності прокурорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-