Луценко порадив Ахметову свої автобуси з Хресною ходою УПЦ МП спрямувати до Москви

Луценко порадив Ахметову свої автобуси з Хресною ходою УПЦ МП спрямувати до Москви

Укрінформ
Генеральний прокурор України вважає, що Хресна хода УПЦ МП була б доречніша в Москві, і радить  автобуси "туристичного агентства пана Ахметова" спрямувати саме туди.

 Про це Юрій Луценко сказав у суботу в ефірі каналу 112.

"Як генеральний прокурор я маю забезпечити людям права на їхні конституційні дії, в тому числі на будь-яку Ходу. Я з повагою ставлюся до будь-яких конфесій і їхнього права молитися за Україну. Хоча по-людськи не зовсім розумію, чому молитися за мир треба в країні, яка стала жертвою агресії, а не в країні, яка є агресором... Логічніше було б автобуси з туристичного агентства пана Ахметова направити до Москви і там імітувати Ходу - бо насправді ніхто не йде, ідуть півтора-два кілометри перед населеним пунктом, потім грузяться в автобуси, переїжджають". - зазначив Юрій Луценко.

Він додав при цьому, що "подорож по тих краях, де князь Володимир ніколи собі не уявляв, що вони будуть християнськими, була б для них більш корисною, ніж подорож по столиці (України)".

"Але це моє людське уявлення. Службове - ми зробимо все, щоб забезпечити право людей прийти і помолитися. При цьому, безумовно, ми зробимо все, щоб ця Хода була безпечною. Будуть перевірені через металошукачі усі паломники. Буде перевірений паспортний режим, щоб там не було іноземців і провокаторів. Буде задіяна велика кількість поліцейської охорони", - запевнив Генпрокурор.  

Він також звернувся до патріотичних організацій, які збираються протистояти цій Ході, і закликав продемонструвати свою українську позицію, взявши участь 28 липня в Українській ході, ініційованій Патріархом Філаретом, "заодно показавши, що в Україні є потужна Українська церква".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-