НАЗК просить доступу до реєстрів податкової

НАЗК просить доступу до реєстрів податкової

Укрінформ
Міністерство юстиції відкрило для Національного агентства з питань запобігання корупції операційний доступ до всіх своїх реєстрів.

Відповідний Меморандум підписали міністр юстиції Павло Петренко та голова НАЗК Наталія Корчак на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми публічно підписуємо з керівником Національного агентства з питань запобігання корупції Меморандум про співпрацю, який передбачає об'єднання зусиль щодо підключення Агентства до всіх без виключення реєстрів, що оперуються Міністерством юстиції», - зазначив Петренко.

За його словами, мова йде про відкриття для НАЗК доступу до реєстрів нерухомості, бізнесу, довіреностей, антикорупційного реєстру.

«Усі ці реєстри є інструментами для співробітників Національного агентства, які здійснюватимуть контроль і моніторинг за діяльністю державних службовців», - підкреслив міністр.

У свою чергу, голова НАЗК Наталія Корчак зауважила, що меморандум з Мін'юстом є важливим для подальшої розбудови діяльності НАЗК, у тому числі й для створення захищеної бази даних.

«Сьогоднішній Меморандум є дуже важливим у контексті формування технічного завдання для побудови комплексної системи захисту. Це є складні технічні процедури, тому що ми як НАЗК нестимемо відповідальність за ті персональні дані, які будуть чиновники вказувати у своїх деклараціях. Ми говоримо не про звичайну програмку, у яку щось буде вноситись, ми говоримо про захищений продукт, ми намагаємось всіма зусиллями забезпечити якісність цього продукту», - наголосила Корчак.

Також Наталія Корчак закликала Державну фіскальну службу надати доступ до своїх баз даних.

«Міністерство юстиції - це не єдиний орган, який є держателем такої інформації (державних реєстрів - ред.). Тому я закликаю і Державну фіскальну службу приєднатися до наших домовленостей», - сказала вона.

При цьому глава НАЗК зауважила, що з ДФС домовлятися з приводу відкриття реєстрів дуже важко, і нагадала, що Національне антикорупційне бюро витратило на цю процедуру близько року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-