На Луганщині відкрили 14 проваджень про злочини на виборах

На Луганщині відкрили 14 проваджень про злочини на виборах

Укрінформ
Правоохоронними органами Луганської області розпочато 14 кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з проведенням проміжних виборів народних депутатів України на одномандатному виборчому окрузі №114.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«Станом на 19.00 17.07.2016 розпочато 14 кримінальних проваджень про злочини, пов’язані з проведенням проміжних виборів народних депутатів України на одномандатному виборчому окрузі № 114.

Безпосередньо щодо кримінальних правопорушень проти виборчих прав громадян розпочато 8 кримінальних проваджень. З них 4 за статтею 157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права, роботі членів виборчих комісій), у тому числі неправдиве повідомлення про смерть одного з кандидатів та побиття голови окружної виборчої комісії, 3 – за статтею 160 КК України (підкуп виборців), 1 – за ст. 158-1 КК України (голосування виборцем більше ніж один раз)», - повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Крім того, розпочато шість кримінальних проваджень за фактами інших злочинів, пов’язаних із виборчим процесом, а саме: підроблення документів та їх подальше використання; виготовлення підроблених грошових купюр, які поширювались із агітаційними листівками; крадіжка передвиборчого банеру тощо.

Загалом за час проведення виборів органами Національної поліції та прокуратури зареєстровано понад 100 заяв та повідомлень, які розглянуті у порядку Закону України «Про звернення громадян».

Процесуальне керівництво у вказаних кримінальних провадженнях здійснюється керівниками місцевих прокуратур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-