Луценко заявив про

Луценко заявив про "блокування гангрени в Україні"

Укрінформ
В Україні певні громадські об’єднання реєструють «територіальні громади», що закликають не сплачувати податки державі.

Про це генпрокурор Юрій Луценко сказав на прес-конференції в Івано-Франківську, повідомила у Фейсбук його прес-секретар Лариса Сарган.

«Він повідомив, що останнім часом надходить інформація про те, що «одіозний пан Медведчук зі своїм «Українським вибором» розпочав роботу по реєстрації в Міністерстві юстиції і з осередками в кожній області організацій, які називаються по-різному, але сходяться в одному – це так звані територіальні громади, і вони відверто закликають не сплачувати податки Українській державі, а платити податки виключно цим самозваним громадам», - пише Сарган.

Прес-секретар також повідомила, що з цього питання Луценком була ініційована нарада з силовиками у Президента України. Генпрокурор запевнив, що Служба безпеки «заблокувала подальше розповзання цієї гангрени в Україні» та висловив сподівання, що до реєстрації не дійде.

Сарган додала, що, за словами генерального прокурора, у місті Хмельницькому, де один із таких підрозділів був зареєстрований, громадянка, яка оголосила себе керівником цієї територіальної громади, почала збирати податки у підприємців. За його словами, відповідна особа вже затримана і їй буде інкриміновано статтю за державну зраду (ст. 111 ККУ).

«Тут, на Прикарпатті, де надто багато синів віддали своє життя за Українську державу, будь-які спроби федералізації від будь-кого не пройдуть», - підсумував генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-