Україна в Мінську вимагала підгрупу щодо кордонів

Україна в Мінську вимагала підгрупу щодо кордонів

Укрінформ
Україна категорично наполягає на створенні підгрупи щодо відновленню контролю Києва над українсько-російським державним кордоном.

Про це повідомила у Фейсбуці Дарка Оліфер, прес-секретар представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми.

"Під час засідання Тристоронньої контактної групи українська сторона в черговий раз підкреслила: наріжним каменем Мінських угод є проблеми безпеки, основна складова даного блоку питань – контроль за українсько-російським кордоном. У нинішній ситуації неможливо говорити про вибори на непідконтрольній Україні частині Донбасу", - написала вона за підсумками сьогоднішніх переговорів.

За словами Оліфер, Київ в черговий раз підняв питання звільнення заручників: "Україна готова до компромісів у цьому питанні. Але процес залишається заблокованим".

Вона також повідомила, що підгрупа з економічних питань розглянула весь комплекс проблем, які входять в її компетенцію – постачання води, повернення української власності, відновлення роботи залізниці, соціальні питання.

"Основну увагу приділено проблемам безпеки при вирішенні цих завдань. Запропоновано визначити осіб, відповідальних за швидке оформлення та відновлення залізничного перегону Микитівка – Майорск, а також відновлення нічного руху залізничних вантажів на перегоні Ясинувата – Скотоватая. Ці перегони важливі, оскільки таким шляхом забезпечуються поставки вугілля для українських ТЕЦ. Також ми сподіваємося, що початок відновлювальних робіт стане додатковим стимулом для припинення бойових дій у цьому районі", - написала Оліфер.

Вона нагадала, що в минулому році завдяки роботі Тристоронньої контактної групи перегін Микитівка – Майорск вже відновлювали, але через бойові дії він був знову зруйнований.

"Крім того, Україна знову підняла питання щодо захоплення української державної власності на непідконтрольнфй Україні частині Донбасу, зокрема, будівлі ДП НЕК "Укренерго" у Горлівці. Також в економічній підгрупі обговорили питання екологічної безпеки на Донбасі, - мова йшла про підтоплення шахт у Луганській області", - підсумувала прес-секретар Кучми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-