З Мінагрополітики пішла заступниця міністра

З Мінагрополітики пішла заступниця міністра

Укрінформ
Владислава Рутицька йде з посади заступника міністра агрополітики з питань європейської інтеграції.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики з посиланням на міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового.

"Владислава Рутицька завершує роботу на посаді заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції і продовжить свою роботу у якості радника міністра та керівника проектів, які захищають інтереси українських виробників на іноземних ринках", - сказав Кутовий.

За його словами, Рутицька як радник міністра буде відігравати провідну роль у декількох важливих євроінтеграційних проектах. "Ми й надалі разом працюватимемо над проектами Єврокомісії з підтримки сільського господарства в Україні, а також створенню інноваційних ІТ-рішень для вдосконалення систем контролю якості і безпечності нашої продукції, а також фінансової підтримки малих і середніх фермерів", – зазначив міністр.

Як повідомлялося, Рутицька була призначена заступником міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції 17 вересня 2014 року в уряді Арсенія Яценюка. Після призначення нового уряду 14 квітня 2016 року вона залишилася працювати у команді міністра аграрної політики та продовольства Кутового.

Рутицька започаткувала та вела ряд важливих проектів. Завдяки її позиції Верховна Рада прийняла ряд дерегуляційних законів, які дозволили зекономити більше 300 млн дол. для бюджету країни. Рутицька була ініціатором проекту зі зрошення у південних областях України (кошторис більше 1 млрд дол. від Світового Банку). Крім того, вона курувала проект «Аграрні розписки» для малих та середніх виробників за підтримки IFC (залучено більше 50 млн грн кредитних коштів). За підсумками 2015 року було відкрито більше 10 нових ринків та розширено номенклатуру аграрної продукції. Було підготовлено та здійснено більше 300 міжнародних двосторонніх зустрічей.  Співпраця з Європейським інвестиційним банком щодо кредитування на 400 млн євро для підтримки малих і середніх фермерів знаходиться на завершальній стадії.

Крім того, Рутицька займала активну позицію  у переговорах у Брюсселі, які відбулися у червні під час офіційного візиту української делегації. Зокрема, тоді під час поїздки було обговорено важливі питання щодо технічної допомоги ЄС у розвитку сільських територій і рибальства, а також участі у реформуванні санітарної та фітосанітарної служб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-