Рада провалила автоматизовану систему плати за паркування

Рада провалила автоматизовану систему плати за паркування

Укрінформ
Народні депутати не підтримали законопроект щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері паркування транспортних засобів.

Пропозицію ухвалити цей законопроект підтримав лише 181 народний обранець з 226 необхідних, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту закону, документ передбачав створення законодавчої можливості запровадження за рішеннями органів місцевого самоврядування на території відповідних населених пунктів автоматизованої системи контролю паркувального простору, тобто комплексної комп'ютеризованої системи, що автоматизує всі процесі у сфері паркування, надає користувачам широкий спектр зручних способів оплати послуг та отримання в онлайн-режимі інформації про всі аспекти процесу паркування.

Крім того, законопроект передбачає створення законодавчого механізму невідворотності відповідальності за порушення правил паркування транспортних засобів та запровадження режиму відеофіксації правопорушень під час паркування.

За словами одного з авторів документа, народного депутата від фракції БПП Володимира Ар'єва, законопроект повністю відповідає європейським стандартам і забезпечував би у разі його ухвалення прозору систему паркування і збору коштів за нього.

«Сьогодні Верховна Рада продовжила можливість готівкою брати з власників автомобілів гроші за паркування, які йтимуть невідомо в чиї кишені, а електронний контроль і заборона готівкового обігу в питаннях паркування, що є європейською нормою, була відхилена. Я вас вітаю, ви сьогодні підтвердили те, що Україна є африканською державою», - звернувся Ар'єв до колег по парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-