Луценко: потрібно легалізувати бурштиновий бізнес

Луценко: потрібно легалізувати бурштиновий бізнес

Укрінформ
Річні обороти "бурштинової мафії" в Україні дорівнюють потребам військового бюджету країни, а заарештована на Рівненщині організована злочинна група – лише третина структур, які займаються незаконним видобутком бурштину.

"За попередніми оцінками, за рік бурштинові ділки заробляють стільки, скільки потребує військовий бюджет країни. Поклади бурштину знаходяться практично по всьому українському Поліссю. Тому це серйозна перспектива для держави", - заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю ТСН.

За його словами, затримана 4 липня в Рівненській області та Києві злочинне угрупування – це лише частина всієї "бурштинової мафії".

"Я скажу абсолютно відверто: це не кінець бурштинової мафії. Це лише одна третина її структур, бо не меншою структурою є ті, хто працює у Волинській, Житомирській областях і навіть ще Рівненської області", - цитує ZN,ua.

Він також заявив, що видобуток бурштину повинен перейти під контроль держави.

"Ще одна дуже серйозна річ у тому, що буде після зачистки Дубровицького та інших районів Рівненської області. Хто далі прийде на бурштинові поля? Мені здається, що тут питання в органи місцевої влади, органи внутрішніх справ - не допустити оновлень схем з новими кришувальниками. Нарешті стратегічне рішення повинна прийняти Верховна Рада, має прийняти закон, згідно з яким весь цей бізнес повинен стати контрольованим державою. Потрібно легалізувати те, чим займається місцеве населення, але направити гроші не в кишені бандитів і міліції, які з ними співпрацюють, а в державну скарбницю", - заявив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-