Тимошенко розповіла, скільки ще

Тимошенко розповіла, скільки ще "Батьківщина" блокуватиме трибуну

Укрінформ
Фракція "Батьківщина" блокуватиме президію та трибуну Верховної Ради до того часу, поки не розпочнуться переговори з владою щодо вирішення питання про ухвалення «тарифного пакету» та ТСК щодо необгрунтованості тарифів.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко заявила журналістам у парламентських кулуарах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Демократичні опозиційні фракції продовжують сьогодні блокувати Верховну Раду України. Мета блокування одна: примусити уряд, Президента України, їхню більшість у парламенті сісти за стіл переговорів для того, щоб негайно проаналізувати катастрофічну ситуацію, що склалася з тарифами на природний газ, тепло, холодну і гарячу воду, електроенергію», – сказала Тимошенко.

За її словами, не можна, щоб парламент пішов на канікули, а люди залишилися з теперішніми тарифами.

Лідер «Батьківщини» додала, що, окрім початку переговорів щодо «тарифного питання», опозиція вимагає створення ТСК про офшори високопосадовців, щодо необгрунтованості тарифів у ЖКГ та перевірки корупції в НАК «Нафтогаз» та ПАТ «Укргазвидобування».

Також вона наголосила, що блокувальники трибуни ВР вимагають негайного ухвалення трьох «тарифних законів»: про спрямування українського газу на потреби населення, про зниження ренти для державного газовидобувного підприємства «Укргазвидобування», про створення прозорої системи тарифоутворення.

«Ухвалення цих рішень дасть змогу суттєво зменшити тарифи для населення, зробити їх підйомними для людей та окупними для економіки», – вважає Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-