Гройсман каже, що хоче позбутися «газових королів і королев»

Гройсман каже, що хоче позбутися «газових королів і королев»

Укрінформ
Уряд змушений був підвищити тарифи на газ заради того, щоб подолати корупцію в цій сфері та позбутися так званих газових королів та королев.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на брифінгу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу підкреслити, що ми встановили ринкову ціну на газ в Україні саме для того, щоб знищити корупцію. Сьогодні ні для кого не секрет, що, за матеріалами Національного антикорупційного бюро, державний газ за у 3 або 4 рази заниженою ціною скуповувався ділками, у тому числі й тими, хто присутній у парламенті, в тому числі, можливо, й тими, хто сьогодні блокував трибуну», - сказав Гройсман.

Він переконаний, що рішення підвищити тарифи на блакитне паливо дозволить ліквідувати будь-яку корупцію у сфері утворення ціни на газ. «За декілька десятиліть в Україні утворилася ціла імперія газових королів та королев, які мають мільярдні статки саме на тому, що відбирали в українських громадян можливості на те, щоб нормально жити», - сказав Прем’єр-міністр.

Він нагадав про те, що за десять останніх років на цих оборудках, за підрахунками експертів, Україна втратила 53 мільярди доларів. «А на контрактах, які були підписані, порахуйте, 450 доларів на 52 мільярди кубів, які мали закупати обов’язково. Тільки від цих оборудок по кишенях розходилися 2-3 мільярди доларів», - підкреслив глава уряду.

На переконання Гройсмана, Тимошенко має особистий інтерес у тому, щоб ситуація в газовій сфері не змінювалася. «Я подивився декларацію Юлії Володимирівни Тимошенко. Вона сьогодні мешкає у будинку на 500 кв. м. По пільговим цінам на газ кожен місяць рядовий український громадянин доплачував їй за комунальні послуги та за газ 1 тисячу доларів. Це справедливість? Тобто, хтось хоче повернути систему, при якій бідні платять за багатих, та уряд не підтримує цього», - сказав Гройсман.

Він запевнив у тому, що система соціального захисту населення побудована таким чином, щоб допомогти саме тому, хто потребує цього захисту. «Ми хочемо надати адресну допомоги тим, хто не має можливості сплатити повну ціну, але це буде адресно та чесно», - сказав він.

Нагадаємо, нардепи від фракцій «Батьківщина» та «Радикальна партія Олега Ляшка» блокують президію та трибуну ВР, вимагаючи зниження ціни на газ для населення та утворення ТСК з розслідування офшорних скандалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-