США вважає

США вважає "неадекватним" блокування Росією розширення місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Сполучені Штати вважають, що блокування російською делегацією в ОБСЄ рішення про географічне розширення повноважень для спостережної місії на Донбасі є нехтуванням Москвою Мінських домовленостей.

Про це заявив у четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні представник США при Організації посол Даніель Байєр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати висловлюють глибокий жаль, що Російська Федерація продовжує блокувати географічне розширення СММ попри чітку, сильну й тривалу підтримку цієї необхідності з боку інших держав-учасниць", - зауважив представник США.

Він підкреслив, що це змушує всіх членів ОБСЄ знову погодитись із "неадекватним" рішенням щодо місії – всього на двох контрольно-пропускних пунктах з 2,3 тис. кілометрів українсько-російський кордону. При цьому дипломат нагадав, що значна частина цього кордону позбавлена контролю з боку України.

"Через необгрунтовані обмеження з боку Росії для роботи СММ на кордоні, місія знову не зможе встановлювати в повній мірі те, наскільки Росія залучена або сприяє притоку зброї, фінансування й особового складу для підтримки сепаратистів на сході України", - наголосив посол.

Байєр нагадав, що пункт 4 Мінського протоколу "окреслює чітку роль ОБСЄ щодо контролю та перевірки обох сторін міжнародного українсько-російського кордону", а також створення зони безпеки в прикордонних районах Росії і України.

"Повторна відмова Російської Федерації розширити сферу діяльності цієї місії вкотре свідчить, що вона відмовляється виконувати свої зобов'язання за Мінською угодою", - заявив представник США при ОБСЄ.

Фото: USOBCE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-