Місія ОБСЄ констатує, що у «Л/ДНР» озброєні люди перешкоджають її роботі

Місія ОБСЄ констатує, що у «Л/ДНР» озброєні люди перешкоджають її роботі

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) знову констатує, що на територіях «ДНР» і «ЛНР» озброєні люди незаконно перешкоджають її роботі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила 6 липня асистент відділу по роботі з пресою та публічною інформацією Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Марія Алексевич, надавши звіт і новини про діяльність місії.

«Озброєний член «ЛНР» не дозволив членам патруля пройти блокпост, розташований на південь від моста в Станиці Луганської, в напрямку підконтрольних уряду районів. Через майже чотири години члени патруля залишили цей район. А в пункті перетину кордону в підконтрольному «ЛНР» Должанському озброєні члени «ЛНР» сказали СММ залишити цей район і переміститися на відстань 500 метрів від пункту перетину», - заявили спостерігачі.

Також зазначили, що в підконтрольному «ДНР» Петровському озброєні члени «ДНР» заборонили СММ проїхати, пославшись на міркування безпеки. У зв'язку з цим спостерігачі не змогли дістатися до місця, звідки вони планували здійснити запуск безпілотного літального міні-апарату.

Спостерігачі наголосили, що про всі ці випадки вони поінформували Спільний центр контролю і координації (СЦКК).

Місія нагадала, що Доповнення до Комплексу заходів від 29 вересня 2015 року передбачає зобов'язання СЦКК забезпечити оперативне реагування у разі, якщо СММ стикається з перешкодами при здійсненні моніторингу і верифікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-