Україна завершить реформи років через десять - Ягланд

Україна завершить реформи років через десять - Ягланд

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що реформи в Україні можуть зайняти більш як десятиріччя, проте країні допомагатимуть проводити їх найкращі експерти Європи.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу у ФРН.

"Я не думаю, що це буде зроблено цього десятиріччя. Це поточний процес. Багато ще треба подолати", - сказав Ягланд і навів як приклад свою власну країну, Норвегію, якій знадобилося "багато десятиліть для того, щоб побудувати міцну державу".

Це не можна зробити за день в Україні, де має відбутися багато процесів і досягнуто єдності всередині країни, говорить колишній прем'єр і глава МЗС Норвегії.

"Ми повинні визнати, що це дуже складний процес, а Україна за спиною має дуже складне минуле, можливо складніше, ніж у будь-кого в історії", - зазначає він.

Ягланд запевнив, що зараз в Україні працюють "найкращі експерти, визнані у всьому світі", які знаходитимуться в країні "стільки, скільки потрібно".

Йдеться про 50 експертів, в числі яких є і особистий представник генсека РЄ у Верховній Раді. Вони, окрім іншого, повинні допомогти Україні побудувати некорумповані інституції, реформувати конституцію, "яка допоможе об'єднати країну". "Бо якщо Україні не вдасться побудувати інституції, яким люди довірятимуть, не буде суверенної української держави", - вважає Турбйорн Ягланд.

"У нас (Раді Європи) немає ні геополітичних амбіцій, ні економічних інтересів в Україні, це просто незалежні експерти", - запевнив Ягланд, який вважає, що деколи такі інтереси ззовні шкодять Україні незалежно від того, чи відстоює їх Росія чи Європа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-