НАБУ назвало причину обшуків у адвокатів Онищенка

НАБУ назвало причину обшуків у адвокатів Онищенка

Укрінформ
У Національному антикорупційному бюро України зазначили, що детективи проводять обшуки у адвокатів народного депутата України Олександра Онищенка.

 Мета обшуків - отримання доказів, які доводять або спростовують їх причетність до конвертації коштів, здобутих внаслідок реалізації так званої «газової схеми Онищенка». Про це у вівторок повідомили в прес-центрі НАБУ.

«У вівторок, 5 липня, детективи НАБУ проводять обшуки в офісах двох адвокатських компаній та за місцем проживання трьох адвокатів. Метою даних обшуків є отримання доказів, які доводять або спростовують причетність адвокатів до конвертації коштів, здобутих внаслідок реалізації так званої «газової схеми О.Онищенка», - йдеться в повідомленні.

У НАБУ наголосили, що ці обшуки санкціоновані відповідними ухвалами суду, що були надані 4 липня 2016 року, і проводяться у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання державних коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування».

«Наголошуємо, що детективи НАБУ діють виключно в рамках чинного законодавства. Відповідні ухвали суду було винесено із дотриманням вимог Кримінального процесуального кодексу та Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Речі і документи, до яких заборонено доступ відповідно до 161 статті КПК не вилучалися», - підкреслили в Бюро.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні триває.

Раніше адвокат Микола Голодняк повідомив «Українській правді», що обшуки детективи НАБУ проводять зокрема у офісі адвоката Андрія Циганкова. Партнер Циганкова, адвокат Наталія Пліса повідомила виданню, що Циганкова підозрюють у том, що він був членом злочинного угруповання Онищенка. Це, за її словами, написано в ухвалі слідчого судді Солом'янського суду Бобровника. Пліса вважає такі дії НАБУ тиском на адвоката.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 5 липня, Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата від групи «Воля народу» Олександра Онищенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-