Бурбак: НФ проголосує за зняття недоторканності з Онищенка

Бурбак: НФ проголосує за зняття недоторканності з Онищенка

Укрінформ
Фракція «Народний фронт» підтримає рішення Регламентного комітету щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Онищенка.

Про це в ефірі «112 каналу» заявив лідер фракції Максим Бурбак, передає кореспондент Укрінформу.

«Позиція Народного фронту незмінна - ми голосували за зміни в Конституцію щодо зняття депутатської недоторканності в першому читанні й готові голосувати у другому. Рішення Комітету ми підтримали, завтра на фракції ще будемо розглядати (подання ГПУ на Онищенка - ред.), але голосуватимемо відповідно до рекомендацій комітету», - зазначив Бурбак.

Як повідомляв Укрінформ, 15 червня НАБУ передало до Генпрокуратури подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

16 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про направлення подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка до Верховної Ради.

29 червня Регламентний комітет ВР підтримав подання у частині надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата.

Народний депутат Олександр Онищенко підозрюється в організації корупційної схеми з реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ «Украгазвидобування». За попередніми даними НАБУ, у результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства, і ще 1,3 млрд грн - це несплачена сума ренти за користування надрами. Справа розслідується за чотирма статтями Кримінального кодексу, а саме: ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 (Вчинення злочину злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-