Луценко бере на контроль справу

Луценко бере на контроль справу "Баті"

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко бере справу "айдарівця" Валентина Лихоліта (позивний "Батя") під особистий контроль.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", передає кореспондент Укрінформу.

"Вважаю, що ця справа може бути віддзеркаленням ставлення держави до тих, хто захищав її проти агресора. Тому, як людина, уповноважена стояти на захисті інтересів держави, як громадянин, як батько солдата, беру цю справу на особистий контроль. Зараз дорогою з Херсона до Києва вивчив доступні мені матеріали і вважаю, що слідство проведене не повністю, не вивчили всі обставини ситуації, яка складалася тоді навколо дій батальйону "Айдар", - сказав Луценко.

За його словами, щойно буде призначене засідання апеляційного суду (а це залежить від того, як швидко адвокати подадуть апеляцію на рішення суду про взяття "Баті" під варту на два місяці), він буде готовий "до внесення змін" до цієї справи.

"Вважаю, що слова офіцера, яке він (Лихоліт. - Ред.) дав моєму представнику Петрові Шкутяку та, думаю, дасть і мені, буде достатньо для того, щоб змінити запобіжний захід, а справу треба буде відправити на додаткове розслідування", - пояснив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, представники добровольчих батальйонів та народні депутати продовжують блокувати Печерський райсуд Києва, щоб не дозволити вивести із суду Лихоліта. Біля приміщення суду перебувають близько 50 представників добробатів як у камуфляжній формі, так і в цивільному одязі з надписами "Азов", "Айдар", "Донбас". Крім того, виїзд із боку центрального входу до Печерського райсуду заблокований чорним позашляховиком з наклейкою "Донбас". Представники поліції та Національної гвардії охороняють будівлю суду.

Після обрання бійцю батальйону "Айдар" Валентину Лихоліту вчора запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 28 серпня активісти не дозволили силовикам вивести його із зали Печерського суду. Лихоліта та Ігоря Радченка підозрюють в організації банди та розбійних нападах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-