Гройсман розповів німцям про ворогів і пріоритети України

Гройсман розповів німцям про ворогів і пріоритети України

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів у Берліні про трьох ворогів України і п'яти головних пріоритетах роботи її уряду.

Про це він говорив, виступаючи в понеділок увечері перед німецькими політиками і бізнесменами на запрошення Фонду Кербера, передає кореспондент Укрінформу.

"За великим рахунком ми бачимо трьох системних ворогів: російські танки, корупцію і популізм, які накладаються на конституційну слабкість", - сказав Гройсман.

Глава уряду, який працює майже 2 місяці, також окреслив п'ять основних пріоритетів на 2016 рік: забезпечення макроекономічної стабільності, побудова ефективної системи судової влади та боротьби з корупцією, створення якісного бізнес-клімату в країні, підвищення якості державного управління та забезпечення національної безпеки і оборони.

Україна, зазначив Гройсман, визначила подальшу стратегію з МВФ.

"Уряд готовий до реформ не тому, що вони потрібні МВФ, а тому, що вони потрібні Україні та її громадянам", - заявив прем'єр.

Серед здобутків останніх місяців він назвав дерегуляцію; старт з 1 травня реформи системи державного управління; початок процесу приватизації з метою залучення "чесного капіталу" в розвиток економіки; формування необхідного пакету для ефективної боротьби з корупцією а також ліквідацію корупції в сфері формування цін на енергоносії.

“З 1 вересня 2016 року буде прийнято рішення, яке повинно було бути прийнято 25 років тому – зробити ринкові ціни на енергоносії. Це сильний антикорупційний крок і необхідний для досягнення Україною енергетичної незалежності", - підкреслив Гройсман.

“Звичайно, ми робили помилки, але важливо, що з них ми робили висновки і ми будемо продовжувати реформи. Ми розуміємо, що нам будуть заважати і всередині, і ззовні. Але ми сповнені енергії, ми налаштовані на зміни, які крок за кроком будуть перетворювати нашу країну на сучасну демократичну державу", - оптимістично пообіцяв глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-