Гройсман про Крим: Курорт став військовою базою окупантів

Гройсман про Крим: Курорт став військовою базою окупантів

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у рамках робочого візиту до ФРН провів зустріч із федеральним президентом Німеччини Йоахімом Гауком. Сторони обговорили перспективи запровадження ЄС безвізового режиму для України, стан виконання Мінських домовленостей та хід реформ в Україні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Мінський процес є єдиним шляхом повернення миру на Донбас", - наголосив Гройсман. Він зазначив, що Україна віддана виконанню Мінських домовленостей, водночас Росія не дотримується взятих на себе зобов’язань.

На переконання Гройсмана, санкції відносно Російської Федерації повинні залишатися у силі до моменту повної імплементації Мінських домовленостей, а також відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, включаючи Крим. "Хочу звернути вашу увагу, український Крим був курортом, окупований Росією Крим став військовою базою, яка несе загрозу усій Європі", - наголосив він.

У свою чергу, Гаук запевнив Гройсмана в тому, що Німеччина повною мірою підтримує заходи щодо імплементації Мінських домовленостей і рішуче засуджує анексію Російською Федерацією Криму.

Учасники переговорів також приділили особливу увагу питанню запровадження безвізового режиму для громадян України.

Гройсман зауважив, що Україна виконала всі вимоги, необхідні для якнайшвидшої лібералізації Європейським Союзом візового режиму. У свою чергу, Гаук заявив, що Німеччина підтримує прийняття відповідного рішення.

Прем’єр-міністр також поінформував президента ФРН про перші кроки уряду на шляху реформ, зокрема щодо початку публічної приватизації, призначення конкурсно обраного менеджменту державних підприємств, забезпечення боротьби з корупцією, початку реформ митниці, державної служби, дерегуляції у фармакологічній та енергетичній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-