Французький депутат у ПАРЄ заявила про утиски російської мови в Україні

Французький депутат у ПАРЄ заявила про утиски російської мови в Україні

Укрінформ
Депутат Національних зборів Франції Марі-Крістін Даллоз, яка представляє нижню палату парламенту у ПАРЄ, заявила про утиски російської мови в Україні та закликала припинити таке "порушення".

Традиційні кремлівські кліше Даллоз використала під час обговорення доповіді ПАРЄ "Культура і демократія", повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Коли ми говоримо про культуру, нам не варто забувати про мовне питання у Західній Україні, де спостерігаються утиски російської мови", - сказала французький депутат без жодного посилання на джерела інформації, які б дозволили зробити подібний висновок.

Виступ депутата суттєво відрізнявся від виступів інших парламентаріїв, тому Укрінформ поцікавився її політичною діяльністю. Парламентарій Марі-Крістін Даллоз є членом правоцентристської французької партії "Республіканці". Вона представляє у Національних зборах Франції департамент Юра (схід Франції) і є секретарем парламентської комісії з фінансів. Марі-Крістін Даллоз є однією з 55 французьких депутатів, що підтримали  резолюцію Національних зборів Франції за зняття санкцій ЄС з Росії.

Раніше повідомлялося, що частина французьких депутатів на літній сесії ПАРЄ займає відверто проросійську позицію.

Нагадаємо, що російська делегація була позбавлена права голосу і виключена з керівних органів ПАРЄ в квітні 2014 року, після того, як Росія окупувала український Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-