У Франції пропонують змінити формат обговорень санкцій проти РФ

У Франції пропонують змінити формат обговорень санкцій проти РФ

Укрінформ
Міністра закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро заявив, що економічні санкції ЄС проти Росії будуть продовжені на півроку.

Про це він сказав у Люксембурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Сьогодні умови для зняття санкцій не виконані, мінські домовленості не виконуються. Певні зрушення мають місце, але цього недостатньо», - заявив Еро.

Французький міністр також висловив думку, що рішення про продовження або пом’якшення санкцій проти Росії на наступному засіданні Європейської Ради визначатиметься на рівні глав держав та урядів Євросоюзу. «Я хочу, щоб на наступному засіданні Європейської Ради доцільність цих санкцій визначалася на рівні глав держав і урядів, і ми не задовольнялися автоматичним продовженням санкцій на шість місяців, а щоб мало місце обговорення, і щоб президент Франції і канцлер ФРН мали можливість повідомити, що саме зробив формат «Нормандія» для зрушень у виконанні Мінських угод», - сказав він.

На думку Еро, починаючи з наступного засідання Європейської Ради, обговорення повинно відбутися не лише щодо підсумків роботи у форматі «Нормандія», виконання мінських домовленостей та продовження санкцій, а й щодо того, що потрібно буде робити, якщо відбудуться зрушення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-