Безсмертний: Мінськ показав відсутність у Європи механізмів протидії РФ

Безсмертний: Мінськ показав відсутність у Європи механізмів протидії РФ

Укрінформ
На сьогодні жодна зі сторін Мінського процесу, включаючи "Нормандську четвірку", не мають інструментів розв’язання ситуації на Донбасі.

Про це колишній учасник переговорів Роман Безсмертний заявив в інтерв’ю Espreso.tv.

"Всі чудово розуміють, що сьогодні жодна зі сторін цього процесу (мінського – ред.), включаючи і "Нормандську четвірку", не мають ні інструментів розв’язання цієї ситуації, і не знають підходів до її розв’язання. Поки я не можу собі дозволити використати слово, що це імітація переговорного процесу, але очевидно, що сьогодні Європа не має механізму, як допомогти Україні. У чому тут причина? Ключова причина в тому, що світ капітулював перед нахабністю російського імперіалізму", - вважає він.

При цьому Безсмертний зазначив, що "сама формальна конфігурація Мінського процесу не передбачає взагалі ніякої участі там того, що називається ОРДО/ОРЛО. Тому що це переговори за посередництва ОБСЄ між Україною і Росією".

"На сьогоднішній день ситуація виглядає так: Україна має витримати це протистояння, поки з політичної арени Європи і світу не відійдуть особи з комплексом Чемберлена. Це умиротворення, яке для мене, власне, зрозуміле", - каже політик і додає: "Світ вжився в спокій, у відносний мир, і поки, особливо Європа, не усвідомить небезпеки, вона не виробить адекватних механізмів протидії. Бо не йдеться про більшу силу і так далі, а йдеться про компоненти, бо вона починається, скажімо, із санкцій. Ще півтора-два роки, і самі санкції перестануть діяти як механізм, тому що Росія знайде можливості компенсувати ці речі".

Безсмертний підкреслив, що на сьогодні, коли треба посилювати санкції, ведуться розмови про їх скасування. "Оця неадекватність і є проблемою, з якою стикається Україна, бо Україна сьогодні на передовій", - заявив він.

"Я не бачу готовності на сьогоднішній день Європи і світу до адекватної відповіді російському імперіалізму. Я прекрасно розумію, що трагедія наша в тому, що ми сьогодні один на один у цьому відкритому протистоянні. Бо якщо за спиною в нас дозволяють собі дискутувати – скасовувати чи не скасовувати санкції, розумію, що поки що вони не розуміють того, що відбувається", - резюмував політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-