Санкції проти Росії подовжать мінімум на півроку - Брок

Санкції проти Росії подовжать мінімум на півроку - Брок

Укрінформ
Голова комітету закордонних справ Європейського парламенту Ельмар Брок (ХДС) виключив можливості швидкого послаблення санкцій проти Росії.

Про це він заявив у інтерв'ю виданню Neue Osnabrucker Zeitung, пише DW.

"Німецький євродепутат зазначив, що подовження санкцій ще на шість місяців є "поза питанням". Поступове пом'якшення санкцій можливе лише тоді, "коли буде прогрес у мирному процесі", - сказав Брок.

Таким чином Брок відповів на ініціативу низки представників німецького бізнесу та керівника міністерства закордонних справ ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра (СДПН) про необхідність поетапного зняття економічних санкцій з Москви у відповідь на прогрес у Мінському процесі, не чекаючи повного виконання Мінських угод.

Нагадаємо, 31 липня завершується дія санкцій ЄС проти Росії. Наступного тижня Євросоюз має ухвалити рішення про подовження цих санкцій. Вони передбачають обмеження співпраці з російськими банками, імпорту і експорту, торгівлі, зокрема, нафтою, газом та озброєннями.

У п'ятницю, 17 червня, Євросоюз подовжив заборону на економічні зв'язки з анексованим Росією українським півостровом Крим до 23 червня 2017 року. Санкції передбачають заборону на імпорт продуктів із Криму, інвестиції, співпрацю в туристичній сфері та експорт деяких товарів та послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-