США привітали рішення ЄС продовжити санкції проти Росії

США привітали рішення ЄС продовжити санкції проти Росії

Укрінформ
У Вашингтоні позитивно оцінюють рішення Європейського Союзу продовжити ще на рік санкції проти Російської Федерації, пов'язані з її окупацією українського Криму.

З відповідною заявою виступив у п'ятницю під час брифінгу в Державному департаменту США речник відомства Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вітаємо сьогоднішнє рішення Європейського Союзу щодо продовження санкцій, які були введені у відповідь на спробу Росії анексувати Крим", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

При цьому він підкреслив, що санкції США, пов'язані з Кримом, "залишатимуться чинними доти, поки продовжуватиметься російська окупація".

Він висловив задоволення рішенням "друзів і союзників у Європейському Союзі" та закликав Росію негайно припинити окупацію Кримського півострова. "Крим залишається і завжди буде частиною України", - заявив офіційний представник Державного департаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз у п’ятницю продовжив до 23 червня 2017 року економічні обмежувальні заходи проти економіки тимчасово окупованої Росією АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-