Радники Нормандської четвірки погодили розведення в зоні АТО - Єлісеєв

Радники Нормандської четвірки погодили розведення в зоні АТО - Єлісеєв

Укрінформ
Радники лідерів країн "Нормандської четвірки" разом з представником ОБСЄ обговорили принципи розведення сторін у зоні конфлікту на Донбасі та райони, де це буде здійснюватися в першу чергу.

Про це у п'ятницю журналістам заявив заступник керівника Адміністрації Президента Костянтин Єлісеєв за підсумками консультацій, які відбулися 15-16 червня у Мінську за участю радників президентів України, Німеччини, Франції, Росії, а також представника ОБСЄ.

«Ми обговорили такі важливі питання, як продовження зусиль з деескалації в окремих територіях Луганської та Донецької областей. Нам вдалося узгодити за участю заступника керівника СММ ОБСЄ Александра Хуга 11 принципів здійснення роз'єднання сил і засобів, відведення зброї від лінії розмежування. Крім того, було погоджено три райони, де буде відбуватися таке розведення», - сказав Єлісеєв.

Відповідаючи на запитання журналістів, він уточнив, що йдеться про райони навколо Станиці Луганської, населених пунктів Петрівське та Золоте. Рішення про розведення сторін у зазначених районах мають бути втілені у життя до 1 липня.

За словами Єлісеєва, радники погодилися продовжувати контакти в рамках Нормандського формату.

«Наша мета – це належним чином підготувати зустріч лідерів у Нормандському форматі для того, щоб дати поштовх належній імплементації Мінських домовленостей з боку Російської Федерації. Хотів би подякувати німецькій і французькій сторонам за їх допомогу і підтримку, за те, що вони докладають дійсно багато зусиль для того, щоб допомогти Україні відновити суверенітет та територіальну цілісність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-