Росія погрожує Європі

Росія погрожує Європі "бойовими кулаками" з Криму - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що на окупованій території Донбасу діють так звані перший і другий армійські корпуси бойовиків чисельністю близько 35 тисяч осіб і бойові російські частини чисельністю 9 тисяч осіб.

Про це він сказав в інтерв'ю тижневику "Новое время", повідомляє прес-служба РНБО.

"Добре озброєні підрозділи, сформовані за моделлю російських збройних сил, що діють за російським військовим статутом і є невід'ємною складовою частиною ЗС РФ", - підкреслив Турчинов.

При цьому, за його словами, створено третій корпус, укомплектований російськими кадровими військовими частинами, розташованими вздовж неконтрольованої частини українсько-російського кордону, який виконує функції оперативного резерву.

"Для командування корпусами створено Центр територіальних військ, підлеглий Південному військовому округу ЗС РФ", - додав секретар РНБО України.

Турчинов уточнив, що лише у першого і другого армійського корпусів на озброєнні близько 500 танків, до 900 одиниць бронетехніки, близько 800 артилерійських і реактивних систем.

Він підкреслив, що Російська Федерація також розташувала потужні угруповання в окупованому Криму і вздовж усього кордону з Україною.

"Розгортаються нові армії: перша танкова і двадцята загальновійськова Західного військового округу Росії. Завдання у них виключно наступальні. Поблизу нашого кордону в Південному військовому окрузі РФ також додатково формується сто п'ятдесята мотострілецька дивізія", - розповів він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-