Росіяни відпрацьовують на Донбасі нові військові схеми - Турчинов

Росіяни відпрацьовують на Донбасі нові військові схеми - Турчинов

Укрінформ
Росія відпрацьовує в зоні проведення АТО на сході України нові схеми проведення військових операцій.

Про це у четвер журналістам заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на полігоні у селищі Старе на Київщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас дійсно (був) чорний травень, тому що найбільші втрати протягом року. Дуже багато ми втратили наших героїв, дуже багато поранених, і все це говорить про те, що Росія не збирається виконувати мирний план врегулювання. Вони все роблять для того, щоб його зірвати. Більш того, вони відпрацьовують нові військові схеми проведення сухопутних операцій, підводять професійно навчені диверсійні групи на лінію зіткнення, які створюють достатньо серйозні проблеми", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що проросійські бандформування використовують важку зброю, артилерію, зокрема системи залпового вогню, які повністю заборонені Мінськими угодами і мають бути відведені на велику відстань.

Водночас секретар РНБО наголосив, що за час конфлікту на Донбасі створені карти всіх позицій: "У нас - їхніх позицій, у них - наших". І тому, як підкреслив Турчинов, "це не просто кількість обстрілів, це прицільні обстріли, мета яких - ураження наших позицій, наших солдат і офіцерів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-