Схеми Курченка: ГПУ заявила про арешт екс-заступника міністра Сухомлина

Схеми Курченка: ГПУ заявила про арешт екс-заступника міністра Сухомлина

Оновлено
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про затримання Олександра Сухомлина - заступника міністра економічного розвитку часів екс-президента Віктора Януковича.

Про це він заявив на брифінгу в ГПУ, передає кореспондент Укрінформу.

"Вчора був затриманий один із організаторів  злочинної схеми по розкраданню скрапленого газу, активний член злочинної організації громадянин Сухомлин. Він підозрюється в тому, що перебуваючи в 2010-2014 році на посаді голови аукціонного комітету з продажу нафти й газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, діючи в попередній змові з Януковичем, Азаровим та Курченком... незаконно заволодів в інтересах злочинної організації майном ПАТ  "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта", більше 50% яких належить державі", - повідомив Луценко.

Він додав, що Сухомлин заволодів скрапленим газом на суму понад 2 мільярди гривень.

"Далі Сухомлин будучи головою аукціонного комітету нафти й газового конденсату, скрапленого газу та вугілля, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби систематично вживав заходів до усунення конкуренції на спеціалізованих аукціонах з продажу скрапленого газу для потреб населення", - сказав Луценко.

За словами генпрокурора, Сухомлин контролював існування схеми Курченка, яка полягала в тому, що на спецаукціонах продавалася не частина газу, яка дійсно потрібна для потреб населення, а всього виробленого скрапленого газу.

"Після цього через обмеження конкуренції потрапляв  (скраплений газ - авт.) до фірм сфери впливу Курченка і потім продавали їх через автозаправні станції", - сказав Луценко.

За повідомленням генпрокурора , суд обрав для Сухомлина міру запобіжного заходу - тримання під  вартою терміном 2 місяці, з можливістю внесення застави у сумі 100 млн. гривень. Наразі Сухомлин перебуває під арештом. Сухомлина підозрюють у завданні збитків державі на суму близько 4 мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-