В ООН сумніваються у можливості вільних виборів на окупованому Донбасі

В ООН сумніваються у можливості вільних виборів на окупованому Донбасі

Укрінформ
Помічник Генерального секретаря  ООН з прав людини сумнівається у можливості проведення вільних і чесних виборів у самопроголошених «Л/ДНР» та закликає «керівництво» окупованих територій надати доступ гуманітарним організаціям.

Про це Іван Шимонович сказав сьогодні на прес-конференції у Києві, представляючи доповідь ООН по Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В першу чергу основоположні права і свободи обмежені для 2,7 млн осіб, які проживають у районах, підконтрольних незаконним збройним формуванням. Це обмеження їх свободи вираження поглядів, мирних зібрань та об'єднань і відсутність можливостей для протилежних поглядів. Це викликає сумніви в можливості проведення вільних і чесних виборів в цих районах, поки ситуація не покращиться", - сказав Шимонович, додавши, що "Тільки повага до громадянських і політичних прав може наблизити до проведення виборів, результати яких можуть бути визнані".

Водночас він зауважив, щопід час свого візиту в Донецьк, особисто закликав представників  самопроголошеної "Донецької народної республіки" надати доступ гуманітарним організаціям «та припинити позбавляти населення гуманітарної допомоги», - підкреслив Шимонович.

Він також повідомив, що закликав владу самопроголошених  "ДНР" та "ЛНР" обмінюватися інформацією та взаємодіяти з урядом України щодо осіб, які зникли безвісти після квітня 2014 року.

«Вкрай важливо встановити долю багатьох осіб, які зникли безвісти і я рішуче виступав за обмін інформацією та взаємодію між урядом України та озброєними групами щодо цієї важливої проблеми під час мого візиту», - підкреслив Шимонович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-