Жебрівський представнику ООН: Російські ДРГ доміновують мінні поля ЗСУ

Жебрівський представнику ООН: Російські ДРГ доміновують мінні поля ЗСУ

Укрінформ
Російські диверсійні групи додатково заміновують мінні поля, які були закладені українськими військовими та чітко позначені попереджувальними знаками.

Про це заявив у четвер голова Донецької облдержадміністрації, керівник ВЦА Павло Жебрівський під час зустрічі з помічником генсека ООН ситуацію з дотриманням прав людини на Донбасі Іваном Шимоновичем, повідомляє сайт Донецької ОДА. 

"Навіть ті мінні поля, які були закладені українськими військовими та чітко позначені попереджувальними знаками, можуть бути додатково заміновані диверсантами. Крім того, російсько-диверсійні групи обстрілюють українських військових, знищують інфраструктуру, завдаючи максимальної шкоди", - заявив Жебрівський.

Він підкреслив, що роботи з розмінування, які проходять зараз в області, значно ускладняються діяльністю ворожих ДРГ на території, підконтрольній українській владі.

Голова Донецької ОДА повідомив, що перевірці підлягають близько 16 тис. гектарів в Донецькій області. "Міжнародні організації допомагають нам із проведенням робіт. Але в наших структурах не вистачає висококваліфікованих саперів та новітнього технологічного оснащення. Ми будемо вдячні за цю допомогу", - підкреслив П.Жебрівський, звертаючись до помічника генсека ООН.

Він також зазначив, що людям, які проживають на лінії розмежування, бракує психологічної допомоги. "Зараз важливим завданням для нас є спрямування на Донбас професійних психологів, насамперед для роботи з дітьми, які щодня чують обстріли і бачать, як рвуться снаряди", - наголосив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-