У Мінську розробляли план припинення бойових дій – ОБСЄ

У Мінську розробляли план припинення бойових дій – ОБСЄ

Укрінформ
Наступний раунд переговорів щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі відбудеться в Мінську 15 червня.

Про це повідомив журналістам спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік, передає БІЛТА.

За його словами, сьогодні підгрупа з безпеки займалася розробкою можливості припинення бойових дій, зокрема, через зміцнення спеціального центру з контролю і координації.

"Вони працювали над конкретними варіантами по розведенню сил, створення зон безпеки в певних місцях уздовж лінії зіткнення", - пояснив спецпредставник ОБСЄ. Сторони висловили готовність опрацювати ці питання на майбутніх засіданнях.

Підгрупа з політичних питань продовжила також обговорювати модальності місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей. У свою чергу група з економічних питань провела ґрунтовну дискусію щодо відновлення залізничної інфраструктури.

Сайдік пояснив, що в квітні цього року Укрзалізниця вирішила повністю відновити залізницю в Донецькій області. Проте розбіжності з питання переведення співробітників УЗ в зону конфлікту і відстрочка платежів останнім часом призвели до страйків на важливих вузлах.

"Учасники робочої групи зійшлися на думці, що нинішній етап переговорів має визначальне значення для досягнення стійкого рішення для Української залізниці та їх співробітників в окремих районах Донецької і Луганської областей", - зазначив Сайдік.

Крім того, під час нинішнього раунду переговорів обговорювалися питання постачання води, газу та електрики. Піднімалася тема пенсійного забезпечення.

Робоча група з гуманітарних питань обговорила ситуацію в пунктах пропуску на лінії зіткнення в Луганській області. "Сторони підтвердили свою готовність поліпшити умови для цивільних осіб, зокрема, в пункті пропуску Станиця Луганська. Я сподіваюся, що якийсь прогрес з цього питання буде", - резюмував спеціальний представник ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-