Збройна місія на Донбасі: Клімкін визнав відсутність прогресу переговорів

Збройна місія на Донбасі: Клімкін визнав відсутність прогресу переговорів

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін визнав, що немає прогресу у питанні переговорів з поліцейської місії на Донбасі й встановлення контролю на українсько-російському кордоні.

Про це він повідомив журналістам після зустрічі з главою МЗС ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром, повідомляє кореспондент Укрінформу в Берліні.

"На жаль, відкинуто нашу пропозицію починати говорити про те, яким чином СММ має ефективно здійснювати моніторинг ділянки українсько-російського кордону, яка поки ще не контролюється Україною", - сказав Клімкін, підкресливши, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не може контролювати ситуацію на Донбасі.

При цьому він вказав, що "є розуміння" на рівні експертів, у тому числі з СММ, щодо того, як рухатися далі.

Клімкін підкреслив, що ті домовленості, які були досягнуті у ході останньої міністерської зустрічі у "нормандському форматі", не виконані; російська сторона "не готова до якоїсь предметної дискусії з метою поліпшення безпеки".

Клімкін також з жалем констатував, що немає можливості "досягти реальної динаміки, щоб почати говорити про ефективну поліцейську місію на Донбасі". При цьому він висловив вдячність Німеччині за постійну підтримку й готовність розпочати "предметне обговорення і в плані зміцнення СММ і того, яка має бути місія на Донбасі, і яким буде її формат, і часові рамки". "Ми повинні почати цю дискусію, причому саме зараз", - підкреслив глава українського МЗС, зазначивши, що ключовим моментом в обговоренні має бути саме модальність місії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-