Штайнмайєр про вибори на Донбасі: Вушко голки, через яке треба пройти

Штайнмайєр про вибори на Донбасі: Вушко голки, через яке треба пройти

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр розраховує в найближчі тижні досягти компромісів з питання виборів на Донбасі.

Про це він заявив після переговорів у середу в Берліні з главою МЗС України Павлом Клімкіним, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Сподіваюся, що в недалекому майбутньому нам удасться фіналізувати і досягти компромісів у тому, що стосується проведення місцевих виборів", - сказав Штайнмайєр.

Він нагадав, що сторони в "нормандському форматі" та на різних рівнях обговорюють правові аспекти організації виборів "уже багато тижнів", було організовано 36 зустрічей. Проблема в тому, що у сторін дуже різняться концепції. Останню зустріч міністрів "нормандської четвірки", яка пройшла в Берліні 11 травня, він оцінив як "кращу, ніж попередня", але все ж недостатньо хорошу для того, щоб рішуче наблизитися до реалізації мінських домовленостей. У політичному процесі сторонам досягти прогресу поки не вдалося, констатував німецький міністр, назвавши проблему проведення місцевих виборів на сході "вушком голки, через яке треба пройти".

Павло Клімкін у свою чергу нагадав, що в мінських домовленості чорним по білому написано, що модальність виборів має відповідати українському законодавству та критеріям ОБСЄ. "Ми, на жаль, не можемо почати серйозну розмову щодо модальностей, які повинні будуватися саме на цих принципах", - сказав український дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-