Геращенко: Бойовики вимагають амністії сотень в обмін на кілька заручників

Геращенко: Бойовики вимагають амністії сотень в обмін на кілька заручників

Укрінформ
Перша і ключова проблема, з якою зіштовхується українська сторона в питанні звільнення заручників - це інформація про їх місцезнаходження.

Про це заявила у Фейсбуці представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко за результатами сьогоднішніх переговорів у Мінську.

"ОРДЛО цинічно приховують інформацію і факти про місцезнаходження і кількість українських бранців на своїх територіях, намагаючись надурити весь світ, що начебто там є лише пару десятків заручників. І шантажуючи нас вимогою амністії сотень бойовиків в обмін на лише кілька наших заручників.... І ми з СБУ по зерняткам розшукуємо таку інформацію, бо це дає можливість включати людей в списки на звільнення, вимагати правди про їх долю", - зазначила вона.

За словами Геращенко, сьогодні левову частину роботи гуманітарної підгрупи, де українську сторону представляє також Віктор Медведчук, "ми присвятили саме дискусії про місцезнаходження заручників і надали ОБСЄ переконливий фактаж приховування з боку бойовиків інформації про осіб, що утримують на окупованих територіях".

"Ми довели факт утримання там як мінімум 14 осіб зі списку заручників, а отже вимагатимемо включення їх до списків на звільнення. І звільнення! І допуску до українських бранців МКЧХ", - наголосила вона.

Як повідомлялося, представник України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко обіцяла новини щодо звільнення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-