Голосування по конституційній реформі буде результативним та без бійок - Парубій

Голосування по конституційній реформі буде результативним та без бійок - Парубій

Укрінформ
Спікер парламенту Андрій Парубій гарантує, що голосування у четвер щодо конституційної реформи пройде без бійок, і сподівається, що проект закону "Про судоустрій і статус суддів" депутати у другому читанні підтримають.

Про це Голова Верховної Ради заявив в ефірі "5-го каналу", передає кореспондент Укрінформу.

"Не буде бійок у залі. Ми настільки багато обговорювали це питання поміж депутатами, поміж голів фракцій, ми так багато віддали часу на комунікацію по тому питанню, що навіть ті, які не є прихильниками, з розумінням ставляться до необхідності прийняття цієї реформи. Тобто бійок не буде. Це можу гарантувати. Передбачити. Сподіватись на це", - сказав Парубій.

Він наголосив водночас, що ключове питання - у результативності голосування. І для того, щоб голосування в четвер було результативне, було зроблено дуже багато.

Голова ВР нагадав, що коли були прийняті в першому читанні зміни до Конституції, запропоновані Президентом, низка депутатів висловивли стосовно них певні застереження. Президент став ініціатором створення робочої групи, до якої увійшли і представник Адміністрації Президента Філатов, і найбільш активні і дієві депутати, які працювали у цій сфері від різних політичних сил.

"Було кілька місяців дуже важкої, дуже системної роботи цієї робочої групи. Були непрості дискусії, і члени різних фракцій узгоджували позиції дуже непросто. Але нарешті минулого тижня ми вийшли на проект закону "Про судоустрій і статус суддів", який фактично зняв усі конфліктні і дискусійні моменти щодо голосування Коституції у другому читанні. І я переконаний - це історичний період", - підкреслив спікер парламенту.

Він зазначив: вчора законопроект був зареєстрований, сьогодні був включений у порядок денний сесії, завтра є можливість його розглянути на профільному комітеті.

"І у нас є шанс в четвер поставити законопроект "Про судоустрій і статус суддів" на голосування. І якщо ми зможемо позитивно провести голосування, тоді ці фракції, які висловлювали свої застереження, - і "Фронт", і "Самопоміч" - попередньо говорили, що зможуть голосувати за зміни до Конституції", - наголосив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-