Президент ПАРЄ закликав Раду проголосувати за судову реформу

Президент ПАРЄ закликав Раду проголосувати за судову реформу

Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунт закликав Верховну Раду проголосувати за поправки до Конституції, що стосуються реформи судової системи.

Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на сайті організації.

«Під час мого нещодавнього візиту до Києва я запевнив представників української влади у всеосяжній підтримці Асамблеєю процесу реформ. Перед оголошеним голосуванням у Верховній Раді я закликаю всіх членів Ради схвалити конституційні поправки, що стосуються реформи судової системи, підготовленої конституційною комісією і за підтримки Венеціанської комісії Ради Європи», - йдеться у заяві.

За словами Аграмунта, Асамблея неодноразово підкреслювала, що реформа судової системи необхідна для консолідації верховенства права в Україні і зміцнення демократичних інститутів країни. «Успіх судової реформи має важливе значення для ефективного завершення реформ у різних галузях, а також відновить довіру громадськості до роботи суддів та судів», - зауважив він.

На переконання президента ПАРЄ, успішне завершення судової реформи не може бути досягнуто без твердої конституційної основи.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вівторок народні депутати включили до порядку денного законопроект № 4734 "Про судоустрій і статус суддів", внесений до парламенту Президентом Петром Порошенком. Як зазначив Голова ВР Андрій Парубій, якщо профільний комітет встигне опрацювати проект закону, то вже цього четверга, 2 червня, документ буде винесено на розгляд сесійної зали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-