Посли країн Північної Європи та Балтії запевнили Гройсмана у підтримці реформ

Посли країн Північної Європи та Балтії запевнили Гройсмана у підтримці реформ

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман обговорив з послами країн Північної Європи та Балтії перспективи лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України та стан виконання Мінських угод.

Про це інформує Урядовий портал.

"Прем’єр-міністр поінформував, що новий уряд спільно зі Стратегічною групою радників з підтримки реформ в Україні напрацював операційний план пріоритетних кроків до кінця 2016 року, який буде схвалено на позачерговому засіданні Уряду у п’ятницю, 27 травня", - йдеться у повідомленні.

За словами Гройсмана, план передбачає п’ять пріоритетних напрямків роботи Кабміну, зокрема: макроекономічна стабілізація, підвищення якості державного управління та державних послуг, ефективна боротьба з корупцією, судова реформа, створення сприятливих умов для розвитку бізнесу.

"Новосформований уряд зорієнтований на подальшу європейську інтеграцію, на проведення глибинних реформ, на активну боротьбу з корупцією", - підкреслив Прем’єр.

Одним з головних пріоритетів, за словами Гройсмана, лишається європейська та євроатлантична інтеграція. У цьому контексті у фокусі уваги уряду залишається завершення ратифікації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Окремо Прем’єр торкнувся питання лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. Він наголосив на важливості та символічності цього рішення для України та висловив сподівання, "що найближчим часом з вашою підтримкою, підтримкою ваших країн і країн наших партнерів ми отримаємо позитивне рішення Європейського парламенту".

У свою чергу віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зауважила, що варто оцінювати кожну країну-претендента на безвізовий режим із ЄС індивідуально. Вона підкреслила, що Україна виконала всі вимоги, передбачені Планом дій щодо лібералізації ЄС візового режиму і очікує на прийняття відповідного рішення з боку ЄС.

"Ми вважаємо, що підхід, коли Україну, Косово, Грузію та Туреччину розглядають "одним пакетом", є повністю хибним. Ми віримо, що важливо оцінювати кожну країну, оцінюючи умови та виконання зобов’язань, які ми взяли на себе, - зазначила урядовець. - Глибоке обговорення і прийняття рішення щодо призупинення безвізового режиму може забрати багато часу. І прив'язка надання безвізового режиму до вироблення рішення по механізму призупинення його дії може спричинити невиправдану затримку. Це те, що ми не можемо собі дозволити. Тому що це рішення про наш діалог, це про нашу взаємність, це про виконання зобов'язань обох сторін".

Учасники зустрічі також обговорили стан виконання Мінських угод та питання продовження санкцій відносно Російської Федерації.

Посли країн Північної Європи та Балтії привітали рішення уряду, спрямовані на досягнення енергетичної незалежності України та наголосили на необхідності продовження структурних реформ в Україні, зокрема, у сферах боротьби з корупцією та зміни судової системи. Вони запевнили у готовності своїх країн підтримувати Україна на шляху реформування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-