У Гройсмана пояснили, чим його план відрізняється від усіх попередніх

У Гройсмана пояснили, чим його план відрізняється від усіх попередніх

Укрінформ
Новопрезентований план дій уряду України на 2016 рік має абсолютно реалістичні заходи для їх досягнення на найближчі 10-12 місяців.

Про це заявила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів під час брифінгу в Укрінформі за результатами засідання Національної ради реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чим цей план насправді відрізняється від багатьох програм, які до того презентували в уряді? Перш за все, усі завдання виставлені таким чином, що вони є реалістичними на досягнення на наступні 10-12 місяців. Друге - вони не потребують додаткових бюджетних коштів", - сказала Ковалів.

Так, за словами Ковалів, наразі уряд ставить перед собою одне з основних завдань - відновлення економіки. "У порівнянні з минулим роком, коли наша економіка впала майже на 10%, то уже цього року ми очікуємо зростання. Основне завдання уряду - пришвидшити це зростання, закласти фундамент і забезпечити фінансову макростабільність", - зауважила вона.

Не менш важливим питанням, яке обговорювалося на засіданні Нацради реформ, як повідомила Ковалів, було стимулювання експорту та залучення інвестицій в економіку. "Якщо ми подивимося на основні драйвери економічного росту протягом останніх 20 років, то, у першу чергу, таким драйвером було споживання. А якщо ми подивимося на аналогічні країни, де ВВП на душу населення є у рази вищим ніж в Україні, то драйвером поряд із зростанням експорту є і зростання інвестицій", - підкреслила вона.

При цьому, посадовець зауважила, що всі учасники Нацради реформ одностайно погодилися: без судової реформи, без забезпечення необхідного дотримання і охорони прав власності, говорити про покращення бізнес-клімату і залучення інвестицій буде дуже важко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-